Hetkessä eläminen

Jengi pelaa vaan aikaa
niil on liikaa mistä valita
ei kukaan huomaa
et kaikki on selvää
jos vain osaa katsoa

– Tehosekoitin; Maailma on sun

Olen tullut siihen tuloksen että vain ja ainoastaan lapset ja eläimet osaavat elää hetkessä. Minä olen yrittänyt opetella sitä asiaa, lähes joka päivä.  Aina se palaa mieleen kun menee emolaumaan eläinten tarkastukselle, se hetkessä eläminen. Siellä ne pahnoilla makaavat, syövät, hoitavat vasikoitaan ja nauttivat päivästä. No eihän heillä ole muita velvollisuuksia, kuten ei muillakaan eläimillä, kuin lisääntyminen. Heh, saisikohan se meidät ihmisetkin unohtamaan maailman murheet jos eläisimme kuten naudat 😉

Paljon puhutaan että ihmisillä ja eläimillä pitäisi olla yhtälaiset oikeidet elää ja olla. Mutta niin se vaan on että  jonkun täytyy johtaa tätä pyöreätä palloa ja eläimet eivät siihen kykene.. Mutta se on totta että eläimien täytyy saada inhimillinen elämä, jota me ihmiset kuitenkin määräämme. Luonnossakin on eläinten kesken todella voimakas marssijärjestys, ja jopa haikuilla välillä emo komentaa omaa vasikkaansakin voimakkaasti sarvia käyttäen.

No, mitä lapsiin tulee niin meillä ainakin tuo kolmikko ei säästele itkua, naurua, kiljumista, riemua,huutamista,mököttämistä jne, vielä ainakin osaavat elää hetkessä. Karu maailma vaan rupeaa heitäkin koulimaan tiettyyn suuntaan ja tunteita ruvetaan säätelemään.  Yksi asia mitä toivon on että he eivät koskaan eläisi rahan perässä ja oppisivat että kukaan ei ole parempi kuin toinen ja kaikki työ on arvokasta.  Niin ainakin minä opetan lapseni.

Tänään pääsin nauttimaan auringosta kilpaa Barbin kanssa, siinä hetkessä nautin.PS_20150314154508_jpg

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *