Lihat laarissa

Ylämaan naudan lihan hinta on arvokkaampaa kuin normi naudanliha. Siihen on useita syitä; jo se että sonni kasvaa n. 2-3 kertaa pidempään kuin maitorotuinen tai väkirehuruokittu nauta, nostaa lihan hintaa. Tuotantopanoksia eli heinää ja muuta ylläpitoa (esim. vedet, sähköt, kivennäiset) kuluu tuplasti/triplasti enemmän.

Laatu maksaa aina, tämän rodun ravintoarvot ovat priimaluokkaa. Jos miettii ostaako ravintolisiä kaupan hyllyltä vai ravinteikasta lihaa suoraan tuottajalta niin siinä on jokaisella pohdinnan paikka. Maukasta lihaa, jonka äärellä voi nautiskella kera hyvän punaviinin vai pieni mitätön valkoinen tabletti taikka joku värillä maustettu ravintolisäjauhe. Valintoja taas 🙂

Eilen sain puhelun ystävältäni jolla on äärimmäisen allergiaherkkä lapsi. Hän käytännössä syö vain perunaa, porkkanaa ja lihaa. Lapsi on aiemmin syönyt vain hirvenlihaa kunnes me veimme heille satsin lihaamme ja jännityksella odotin että miten hän reagoi siihen. Ja Ei ollut tullut mitään reagtiota lapselle!! Olipa taas hyvä mieli, näin tämä lapsi saa jotakin vaihtelua lautaselle.

Maku, laatu ja omat mieltymykset ratkaisevat jokaisen ostopäätöksen, ihan niinkuin muissakin asioissa.  Jokapäiväistä arkiruokaa tämä ei varmaan kenellekään ole, mutta kun haluaa herkutella ja syödä terveellisesti, niin niihin päiviin tämä on nappivalinta. Säästää voi monessa asiassa, mutta se mitä suusta laittaa sinne mahaan niin sillä on terveyden kannalta iso merkitys ja se maksaa itsensä takaisin hyvin voivana ihmisenä kaikin puolin. Ja WP_20141213_024tämä pätee kaikkeen ruokaan. Keväistä alkavaa viikkoa Kaikille!!

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *