Kiitos <3

Silloin tällöin teen loton ja aina sinne sujahtaa numerot 2,1,6 ja 0 jossain muodossa. Aina. Joku maaginen juttu numeroilla on.

Kulunut vuosi on ollut isojen muutosten vuosi, ollut paljon negatiivista ja surullista, ja hiuksia on halottu, mutta tuhannesti on ollut onnistumisia ja iloisia asioita.

Vuosi alkoi ikävästi kun menetettiin eläimiä, pienessä karjassa se on prosentuaalisesti iso menetys. Helmikuussa paloi meidän konehalli/verstas koneineen ja laitteineen; kaikki hommattava uudestaan ja vieläkin puuttuu paljon tavaraa mikä siellä paloi poroksi. Se oli rahallisesti iso menetys mutta käytännön arjen pyörittämiseen isompi kolo. Myös hyvä ystävä nukkui pois ihan liian varhain.

Samaan aikaan meillä oli teurastamo/leikkaamo projektin polkaisu käyntiin, ja sitä jouduin valitettavasti yksin puurtamaan kun muiden into laantui ja ei sitkeyttä ja uskoa asiaan löytynyt. Jostain taustalta sain voimia kuitenkin siihen projektiin ja homma lähti alulle.  Löysin itsestäni ihan uusia voimavaroja ja tajusin että rajoitteet asioihin on vain omassa päässä, ei missään muualla. Jos jotain haluaa ja uskoo niin sen pystyy saavuttamaan.

Vuoden aikana tein myös ison päätöksen ja allekirjoitin irtisanomispaperin työpaikkaan, ja työhön jota oli tehnyt 16 vuotta. Kaipaamaan jäin työkavereita ja mukavia metsäkonemiehiä 🙂 , metsään pääsen onneksi ja toteuttamaan sitä puolta jatkossakin. Metsä on iso sydän minulle.

Vaikka menetyksiä oli paljon, niin ne on vain kasvattaneet meitä, eteenpäin mennään ja taakse ei katsota. Se että ollaan saatu olla terveinä on kuitenkin kaikkein tärkeintä tässä elämässä. Ja niin, me saatiin Liisa meidän perheeseen.

Lapset <3 ilman niitä en olisi tässä, vaan jossain lataamossa. Meillä ei ikinä ole ollut tarve laittaa lapsia toisaalle, tai hoitoon että päästään Teron kanssa menemään. Tytöt on osa meidän elämää ja arkea, sitten kun ne kasvavat ja jos me olemme terveitä, niin sitten voidaan mennä kahdestaan. On Rikkaus näyttää tytöille miten ruokaa tuotetaan, elämien syntymät ja ikävät kuolemat. Pienet asiat ei tätä trioa hetkauta tulevaisuudessa.  Kaikilla perheillä ei tähän ole mahdollisuutta, mutta toisaalta meidän lapset eivät ole tottuneet ihmisvilinään ja kulkemaan isoissa kaupungeissa, ehkä se pamahtaa sitten kasvoille kun heidän on aika lähteä opiskelemaan. Mutta poikkeus vahvistaa säännön; itse maalla lapsuuteni eläneenä läksin kuitenkin yksin Brasiliaan kahdeksi kuukaudeksi asumaan ventovieraiden kanssa. Että ehkä kuitenkin näistä tulee reippaita tyttöjä 🙂 Toivotaan!

 

 

Kohta tämä koko paletti on omissa käsissä kun saadaan teurastamo valmiiksi. Tätä paremmin ja eläintä kunnioittaen ei pysty Suomessa lihaeläimiä kasvattamaan. Eläin saa toteuttaa koko ajan luontaista käyttäytymistä, pl tietyt vaiheet esim. vieroitus tai se että joudutaan lopettamaan eläin jos se kärsii. Lihaa tullaan aina syömään joten pieniä laitoksia tarvitaan, mutta byrokratian hampaat vaan lyö monesti kasvoille tässä ketjussa. Siihen kun saisi helpotusta niin olisi moni asia paremmin Suomessa. Ja nyt meillä on tarjota lähialueen karjankasvattajille pienen laitoksen edut; joustavuus ja palvelualttius. Tämä pätee myös kauppoihin ja ravintoloihin, toivottavasti he tarttuvat meidän hihaan ja päästään tekemään yhteistyötä 🙂  Tarkoitus saada myös riistaluvat laitokseen niin meiltä saa jatkossa myös sitä lihaa.

Vuosi 2016 oli isojen muutoksen vuosi, mutta veikkaan että tuleva ei siitä yhtään muutu. Toivotaan terveyttä meille kaikille, paljon positiivista energiaa ympärille ja hymyä naamalle 🙂

Suuri kiitos teille kaikille asiakkaille, ilman teitä ei olisi meitä tekemässä tätä työtä. Te olette arvokkaita ja tärkeitä <3

Teit meistä kauniin teit meistä kauniimpaa kuin muut teit unelmaa, teit parempaa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *